Offsidesnack Publicerad 19 oktober 2018

Tack för förtroendet!

Text: Johan Orrenius

Först: ett enormt tack för all respons på vårt beslut att gå vidare med Offside utan annonsintäkter från spelbolag. Vi är i sanning överväldigade.

I skrivande stund kan vi välkomna hundratals nya prenumeranter och fler fortsätter att strömma till. Vi kommer vara mer precisa gällande hur många de nya prenumeranterna är när vi lyckats få en överblick. Allt är lite omtumlande och kaosartat just nu.

Andra har swishat en slant eller valt att bli månadsgivare via Patreon. Stödet i allmänhet och prenumerantökningen i synnerhet gör oss hoppfulla inför framtiden. Det hjälper oss kolossalt i ambitionen att fortsätta satsa på tids- och ekonomikrävande fotbollsjournalistik. Bra berättelser behöver ägnas mycket tid och kärlek. Ibland finns de runt knuten, ibland på andra sidan jordklotet. Med det här gensvaret känner vi trygghet i att fortsätta våga lägga timmarna som krävs för att Offside ska bli så läsvärd det bara går.

 

Några av er nya prenumeranter är tillbaka efter en tids frånvaro, men vi har också fått många mejl från nya läsare som aldrig tidigare bekantat sig närmare med Offside. Vi vill verkligen känna att ni får valuta för prenumerationsavgiften (39 kronor i månaden) och efter några minst sagt intensiva dagar på redaktionen ger vi oss nu ut på fältet igen.

Den här helgen är mina kollegor Anders Bengtsson och Daniel Nilsson på regniga Färöarna för att följa ett svenskt fotbollsproffs i periferin: Ken Fagerberg. Han spelar i ett av de sämsta lagen i färöiska ligan och mycket talar för att laget åker ur. Det var nog inte det han såg framför sig när Offside för tio år sedan följde honom på vägen ut i proffslivet. Men kanske har de harvande åren gett honom andra erfarenheter? Vi får se vad Anders och Daniel återvänder hem med.

Snart skickar vi också Johanna Frändén till Spanien och helsike vad kul det känns att hon nu äntligen ska göra sitt första riktigt stora reportage i Offside (vi har försökt ett tag!). Själv förbereder jag en längre intervju med en av Europas just nu mest framgångsrika förbundskaptener. Och detta är bara några axplock.

 

Som prenumerant har du full tillgång till vårt digitala arkiv och då och då dyker det även upp webbexklusiva texter på offside.org. Lyssna även – gratis – på Offsides podcast som kommer med nytt avsnitt varje onsdag. Säkerligen går vi där nästa vecka igenom fler reaktioner på spelstoppet och givetvis måste den tillfällige färöiske korrespondenten Anders ge en färsk rapport efter sin resa.

Nu tar Offside helg. En fotbollshelg, får det bli. Spännande matcher på många ställen efter landslagsuppehållet och riktigt dramatiskt kan det bli i Malmö på måndag när Rosengård tar emot Piteå i Damallsvenskan. Piteå har tre poängs ledning i serien, men Rosengård har bättre målskillnad. Vill man läsa mer om succélaget från Norrbotten skrev förresten vår reporter Fredrik Tillberg en text om Piteå i senaste numret.

Och än en gång: tack för förtroendet!

Artikeln publicerades 19 oktober 2018 och är skriven av .

Annons