På ständig turné för Giffarna

Det finns många supportrar som aldrig missar en match med favoritlaget. Det speciella med Pontus Wallén är att han har 38 mil, enkel väg, till Gif Sundsvalls hemmaplan.

Hur trött är du på sträckan Stockholm–Sundsvall?

– Jag tycker om att åka tåg. Det är klart att jag åkt den många gånger, men jag brukar jobba eller läsa. Då går tiden fortare. 

Finns det någon speciell del av sträckan du tycker extra mycket om?

Annons

– De nordliga delarna som går längs havet är väldigt fina. Särskilt när det är vackert väder på våren.

Har du aldrig missat matcher på grund av tågförsening?

– Förra året missade jag början av matchen i Norrköping, annars har jag haft tur. Jag planerar med bra tidsmarginal, och när jag åker söderut kan jag ofta sova hos mina föräldrar i Göteborg natten före, och sedan fortsätta därifrån.

Hur får du vardagen att gå ihop med resandet?

– Jag jobbar som IT-konsult på ett företag där mina chefer är lätta att komma överens med vad gäller att ta ledigt. De stöttar mig. Förra året missade jag en match, men jag hoppas se alla i år.

Vart reser du helst?

– Östersund. Där finns en rivalitet och vi brukar få med oss mycket folk dit. Sedan gillar jag Kalmar också. Staden ligger fint vid vattnet och de har en riktig gräsplan. Men det är ganska svårt att ta sig dit med tåg. Många byten.

Din kärlek till Giffarna syns också på din ena överarm, där du har ett tatuerat porträtt av skyttekungen Linus Hallenius. Hur har han reagerat på det?

– Jag har inte visat den för honom men läste i en intervju att han skulle vilja ge mig en kram. Vi var båda på Allsvenskans upptaktsträff, men då var han så upptagen med att prata med journalister. Så jag respekterade det och lät honom vara.