Husse. 13 år efter deras senaste möte tar L-G Carlstrand med antagonisten Henrik Rydström till sin barndoms Högsbohöjd. Rottweilern Ted är utbytt mot den japanska vakthunden Milton.

»Jag och Glenn Hysén fick var sin låda med lotter att skrapa«

Kombinationen granithård kropp och kort stubin fick motståndarna att frukta L-G Carlstrand. Och det är särskilt en spelare han har retat sig på. Offside lät dem båda gå i clinch.

Jag sitter på tåget till Göteborg. Jag ska träffa Lars-Gunnar Carlstrand och jag tänker på hans första reaktion när han fick frågan av Offsides redaktör om han kunde tänka sig att bli intervjuad av mig: »Aldrig i livet! Det är den största picken jag vet.« Genom åren har jag visserligen blivit kallad för betydligt värre saker än just »pick«, men jag har ändå anledning att vara på min vakt. Från Göteborg har jag nåtts av ryktet att några av L-G:s kompisar tidigare ska ha erbjudit sig att »plocka Rydström«, dessutom ska den gamla ­murbräckan ta med sig sin 80 kilo tunga »japanska stridshund« Milton till vårt möte.

Varifrån kommer aversionen mot mig? L-G och jag har bara mötts vid två tillfällen – 1999, när han spelade i Elfsborg – och båda gångerna stod han som vinnare efteråt. Nej, det måste handla om något annat, om något jag har sagt eller skrivit. När jag rannsakar mig själv minns jag en gammal chatt med Expressens läsare där jag kallade L-G för »den galnaste spelaren jag har mött«. Och så har vi artikeln på Fotbolls­kanalen från 2010 där jag slog fast att han var »ett riktigt psykfall«.


Prenumerera digitalt för 39 kronor i månaden!

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

Artikeln publicerades i Offside 1-2013 (16 januari 2013) och är skriven av .