»Man kände sig nästan som en tjuv«

Som 21-åring spelade Milenko Vukcevic med Davor Suker, debuterade i landslaget och hade anbud från Partizan Belgrad. Istället hamnade han i en liten bruksort i Värmland. Offside sökte upp en av Allsvenskans bästa importer och frågade varför han fortfarande är kvar. 

Till tonerna av Eye of the Tiger studsar Björn Starrin in på scenen i helvit kostym och luftboxas i takt med gitarriffet som dånar ut ur högtalarna. Skåde­spelaren är konferencier för senhöstens fotbollshöjdpunkt i Karlstad – Värmlands Fotbollsgala. Med hjälp av husbandet Janssons Frestelser utlyser Starrin en musiktävling. När Skandiamäklarnas bord gissar rätt på Fröken Fräken utropar han:

– Nu har vi roligt!

Annons

Ett tjugotal priser delas ut. Mittfältare, domare och eldsjälar föräras med antingen Eye of the Tiger eller ­Dallasvinjetten när de kliver upp på scenen. När den näst sista utmärkelsen ska tillkännages tystnar ­publiken. Starrin greppar mikrofonen:

– Årets tränare har genom att få andas frisk luft hittat lugnet i sig själv och fått ut det mesta möjliga av sina personliga resurser … Milenko Vukcevic!

Janssons Frestelser river av kvällens 15:e Eye of the Tiger och de 200 i publiken reser sig upp för ­första gången under kvällen. På inbjudan utnämndes Milenko Vukcevic till en av kvällens celebriteter; 38 mål på 142 matcher under Degerfors framgångsrika 90-tal har satt avtryck. När Milenko nu försynt stegar upp på ­scenen jublas det i över en minut innan han säger:

– Det här betyder jättemycket för mig. Vi har ­hittat harmonin i truppen, jag vill dela det här med hela Nordvärmlands FF.

Det var inte mycket som tydde på att Milenko Vukcevic skulle hamna på en fotbollsgala i Karlstad. Han föddes i Bosnien, men flyttade tidigt till kroatiska Beli Manastir, där han började sin fotbolls­karriär i klubben Sparta. Som 16-åring debuterade han i A-laget.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?