Mellan jobb

Sedan förra sommaren har Allsvenskan stått för nästan ett tränarbyte i månaden. Offside åkte till den senaste skilsmässostaden för att följa Alexander Axén under hans första dagar som ledig på marknaden.

Det första som händer när jag kommer till Alexander Axéns träkåk i Örebrostadsdelen Rynninge är att han trycker en bilnyckel i näven på mig.

Annons

– Du kör. Jag har inget körkort. Farsan är bilskollärare.

Han gillar att slänga ur sig den typen av oväntade vändningar. Man ska inte veta var man har honom. Han är utbildad barista men dricker inte kaffe. Han gillade inte skolan men började sedan jobba i en. Han är anmäld till en fisketävling i helgen men tänker bara sitta på bryggan och dricka prosecco. Han gillar inte att träna men ränner gärna runt med sin cykel i Örebro och fångar Pokémons.

– Jag är uppe på nivå 34, säger han.

– Det säger mig ingenting, svarar jag.

– Det är brutalt. Jag är grym. Jag är bäst i laget. Eller, jag var det.

Det har gått två dagar sedan Alexander Axéns sista allsvenska match som tränare för Örebro SK. Nu leds laget av hans tidigare assistent Axel Kjäll. På ett sätt var det en odramatisk skilsmässa. Axén har länge sett en elittränare i Kjäll, ÖSK ligger på säker mark i tabellen och bredvid mig i bilen sitter en 47-åring med en telefon som ringer mest hela tiden. Axén är redan klar som gästexpert i C Mores allsvenska söndagssändningar under hösten. Flera klubbar har också hört av sig. Men ändå. Något skaver.

–…

Den här artikeln är låst. Lås upp och läs vidare!

Starta din prenumeration!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

Har du inlogg?

Prenumererar du med faktura?

Aktiver din inloggning!