Poängjakten

Tanken var att BK Häckens Daleho Irandust skulle gå från duktig till bäst den här säsongen. Men när det inte blir som man tänkt sig, vad gör man då?

När en tidigare Benficaspelare med 27 A-landskamper, två EM-turneringar och 370 seniormatcher bakom sig pekar i en kastrull i Bravida Arenas pressrum, då tittar man i kastrullen. Och man lyssnar när han gör en liknelse mellan Daleho Irandust och de spruckna wienerkorvarna som flyter runt i det grumliga vattnet. 

– Jag vet själv hur det är, säger Anders Andersson. Jag var lite för snäll för mitt eget bästa. Jag var länge spelaren som – om det fanns en korv kvar – gav den till en lagkamrat. »Ta den du«, kunde man säga även om man var hungrig. Irandust måste ta den där korven själv oftare. 

Om 20-årige »Dalla«, som alla kallar Daleho Irandust, stått bredvid eftermiddagens expertkommentator på C More hade han nickat instämmande. För en vecka sedan stod han jämte sin lagkamrat Paulinho på Falcon Alkoholfri Arena och gjorde sig beredd för att ta en frispark mot Falkenbergs FF i den 66:e matchminuten. »Den här släpper jag inte«, tänkte han. Han sade det också till sin brasilianska lagkamrat. Läget var perfekt för Dallas vänsterfot. Några sekunder senare såg han Paulinhos högerfot skruva iväg bollen, över muren och in i mål. 


Prenumerera på Offside för 49 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? Logga in här. Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto här.

Artikeln publicerades i Offside 3-2019 (27 maj 2019) och är skriven av .