Cirkus Linköping

Det hade varit stökigt i Linköping City när en tidigare allsvensk tränare och en hiphopstjärna kom in i division ett-klubben för att bringa ordning. Så blev det inte riktigt.

Endast våra prenumeranter kan lyssna på våra reportage. Beställ här!

Det var länge sedan Carlos Banda kände matchadrenalinet bubbla i kroppen två helger i rad. Visst har han drillat Boo FF:s 13-åringar det senaste halvåret, men inte sedan de två misslyckade sommarmånaderna med Assyriska FF 2018 har han tränat A-lagsspelare i en elitsatsande klubb. Och även om han sedan tiden som assisterande tränare i Hammarby mellan 2012 och 2016 lagt tränarambitionerna åt sidan för att fokusera på sin civila karriär som avdelningschef för ett företag som projekterar nya spontanidrottsplatser runtom i Sverige har han saknat känslan.

Nu får han uppleva pirret igen. Nu får han visa vad han går för som fotbollstränare. Han noterar inte ens de lätta droppar från Göteborgshimlens ljusgråa molntäcke som duggar honom i ansiktet medan han hukande placerar ut koner över Valhalla IP:s konstgräs.

När de hörde av sig första gången var han inte intresserad. Linköping City, toksist i Division 1 Södra? Nej tack, att ge sig in där för att släcka en tilltagande brand lät inte särskilt roligt. Men efter fler samtal med klubbens styrelse fick han höra att de var ute efter något långsiktigt. 


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 4-2021 (26 juli 2021) och är skriven av .