En chans på miljonen

Exeter City har varit 2000-talets driftkucku i den engelska fotbollen. Förnedringen fullbordades när klubben trillade ur ligasystemet och Michael Jackson kom på besök. I januari fick Exeter en oväntad möjlighet till revansch.

Scott Hiley hade sin mamma Marlene på besök den söndagen. Sedan Scotts pappa John dog ett drygt år tidigare hälsade hon på allt oftare. Nu slötittade hon på ett eftermiddagsprogram på TV medan Scott tänkte på fotboll.

Scotts Exeter hade slagit ut ligalagen Grimsby och Doncaster och avancerat till den klassiska tredje omgången av FA-cupen. Klassisk, eftersom det är den omgång då lagen från den högsta divisionen går in i cupen. För lagen i de lägre divisionerna ges möjligheten att mäta sig med de stora stjärnorna. Dessutom delar lagen lika på biljettintäkterna i FA-cupen, det kan rädda ekonomin i åratal för en mindre klubb som lottas på en stor arena.

Klockan fem i fyra bad Scott sin mamma att byta kanal. Han ville vara ute i god tid för att bygga upp spänningen, för att absolut inte missa något.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Nytt prenumerationssystem

Byt lösenord för ditt konto och läs vidare digitalt.

För dig som redan bytt lösenord.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?