Getingsommar

Ett år efter att ha legat sist i Allsvenskan firade BK Häcken midsommar som serieledare. Offside var med på taktikmöten, i spelarbussen och i omklädningsrummet inför bortamatchen mot Hammarby för att se om jakten på klubbens första SM-guld är på riktigt.

Skärmen några decimeter från Leo Bengtssons solbrända ansikte blinkar i gult, grönt, rött, lila, vitt och två nyanser av blått. Med blicken fäst i läsplattan och på glasklar stockholmska frågar han Alexander Jeremejeff, som sitter snett bakom honom i snabbtågets vagn sju:

– Vet du vilken som är otrolig, »Jerre«? Den här soup monkeyn. Guldapan är det bara att släppa. Kör mörk riddare och apan som kommer efter, för den skjuter på de svarta bloonsen.

– Den gör det?! svarar Jeremejeff utan att flytta fokus från sin mobilskärm där samma färgsprakande oreda pågår. Bra. Jävligt bra, Leo. Men kolla, jag är redan uppe på 60.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades i Offside 4-2022 (18 juli 2022) och är skriven av .