Henrik Larsson: »Det var en magisk kväll«

Han hade gjort två mål i en Europafinal och ändå förlorat. Två år senare fick Henrik Larsson en ny chans – och var fast besluten att ta den. För Offside berättar han om sin magiska kväll i Paris.

»Nä, jag minns fan inte vilket datum finalen spelades. Det är ju kasst att inte veta datumet. Oavsett, det var en magisk kväll. Att vinna Champions League, det är det största du kan vinna som fotbollsspelare efter ett VM-guld.

Jag såg matchen för första gången i vintras. Jag satt och log som ett barn på julafton, jag visste ju hur den slutade… Det är inte som när man ser om en film man nästan har glömt, och plötsligt kommer på att ›ja, just det, det är ju han som är mördaren‹. Jag visste att Henry inte skulle sätta sin chans, att Ljungberg skulle missa sin möjlighet. Men det var svårt att titta på hela matchen, jag kunde inte bärga mig till upplösningen – så jag spolade fram till när jag kom in på planen.

Vägen till finalen var ganska smidig för oss. Det gick bra för mig också. Jag startade i de viktiga matcherna, när Rijkaard ville ha min rutin. Jag minns när vi besegrade Chelsea på Stamford Bridge, på en brun plan. Jag dominerade i luften och kan ju säga så här: den matchen hade Terry och vad heter han… den lille portugisen… Carvalho, det riktigt jobbigt.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 3-2010 (20 april 2010) och är skriven av .