Möte med verkligheten

I sommar avgörs det första slutspelet på tolv år utan ett svenskt A-landslag. Offside åkte med ett gäng 17-åringar till England för att ta reda på om vi ska börja vänja oss vid missade mästerskap eller om det finns en ljusnande framtid som är vår?

Det gigantiska konferenshotellet Barceló Island ligger utslängt som en egen ö mitt bland åkrarna i engelska East Midlands. En halvtimmes vänstertrafik från Leicester, tio minuter från lilla samhället Hinckley. Inne i en av hotellets konferenssalar tittar 18 svenska 17-åringar i träningsoverall på film. På den vita väggen visas klipp efter klipp från det engelska P17-landslagets senaste match mot Azerbajdzjan: hörnor, frisparkar, försvarsspel och anfallskombinationer. De svenska ungdomarna är tysta och nickar medan deras chef Tomas Turesson, förbundskapten för det svenska P17-landslaget, pekar ut matchsekvenser.

– Här är nummer fyra, han vill ha mycket boll på mitten som ni ser. Det ska han inte få. Det här är nummer 17, han gjorde tre mål i den här matchen. Men det kommer han inte att göra mot oss.

Nytt klipp.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 4-2010 (01 juni 2010) och är skriven av .