Festen som kom av sig

Efter brons och silver i de två senaste mästerskapen åkte Sverige till EM som Europas högst rankade lag. Offside följde landslaget och dess mjuka huliganer under några skakiga juliveckor i England.

Bakom fem knallorange energidryckflaskor i ett pressrum som till vardags tillhör Sheffield United men som nu är sminkat med Uefas lila färger sitter Fridolina Rolfö, Caroline Seger och Peter Gerhardsson och besvarar frågor om vikten av en premiärvinst. Från podiet tittar de ner på journalister från mestadels svenska tidningar och TV-bolag, men också några nederländska och engelska.

Reportrarna passar runt en mikrofon medan de en efter en matar på med sina funderingar. Ska Seger bära en regnbågsfärgad bindel i morgon? Vilka spelmässiga detaljer blir avgörande? Hur ska Sverige utnyttja Nederländernas försvarslinje som inte verkar helt samspelt i det taktiska experimenterande som deras nya förbundskapten Mark Parsons sysslar med? Och vad blir det nu för formation?

Den stora följetongen i EM-rapporteringen de senaste dagarna har handlat om huruvida Sverige ska ställa upp med tre eller fyra försvarare i morgondagens premiärmatch. De utsända journalisterna från Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen, SVT, Göteborgs-Posten, TT, Sydsvenskan och TV4 har tidigare fått få ledtrådar om hur Gerhardsson tänker i formationsfrågan, men nu får de åtminstone veta att förbundskaptenen har bestämt sig.


Prenumerera digitalt för 1 krona första månaden!*

Läsning på sajten och app för e-tidning. Avsluta när du vill.

Prenumerera

Har du redan ett konto? här. Sugen på en pappersprenumeration? Teckna här.

* Därefter 39 kronor per månad. Digitala prenumerationer förnyas automatiskt varje månad (samma dag som beställningsdagen fast nästkommande månad) tills dess att de sägs upp.
Artikeln publicerades 31 juli 2022 och är skriven av .