Foto: Tobias Nykänen/Bildbyrån

Bobo Sollander om lojalitet

När Östersunds FK skakade om europeiska storheter fick trotjänaren inte ens plats på bänken. Så varför satt han på läktaren och garvade?

 På din Wikipediasida står det »Position: mittback, anfallare«. Rätt udda?

– Och jag värvades faktiskt till ÖFK som mittfältare! Jag har gjort tre starter i år – två som forward, en som mittback. Jag har alltid haft inställningen att hjälpa till där det behövs. Och vem vore jag att klaga? Det var ingen som såg en allsvensk spelare i mig när jag var ung. Allra minst jag själv.

Annons

Hur långt efter låg du?

– I ett av de sämsta distrikten var jag inte topp 20 i min årskull. När vi började spela elvamanna med Frösöns 84:or satt jag mycket på bänken. Det var inget konstigt med det. Jag var för dålig helt enkelt.

Varför fortsatte du?

– Jag hade vänner där och det var kul att ha något att göra. Men så flyttades många av mina kompisar upp i Frösöns A-lag. Jag var inte ens aktuell och med polarna borta var det ingen idé att hålla på. Det var inte så dramatiskt. Jag tänkte bara: »Jaha, då får jag väl chilla och åka skidor på helgerna istället.«

Men?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?