Isak Pettersson om längd

När motståndarfans undrar om han når ribban ler ­Halmstads målvakt. Han ser ingen nackdel med att vara undantaget i den nya, välväxta målvaktsgenerationen.

Snittlängden bland seriens övriga målvakter är 192 centimeter, du är en dryg decimeter kortare. Är du trött på att prata om din längd?

– Jag gör mitt första år i Allsvenskan och det är inte konstigt att folk undrar. Här kommer jag med mina 181 centimeter och alla andra är 192. Andra får gärna ifrågasätta min längd, jag tycker bara att det är roligt. När det kommer ett klockrent skott i krysset på träning och jag är helt chanslös kan jag skämta: »Fan, om jag bara hade varit längre!« Mest för att håna folk som kommenterar min längd.

Annons

Vill du vara längre än vad du är?

– Nej. Jag kompenserar för längden med spelförståelse, explosivitet och snabbhet. De bitarna måste jag som kort målvakt jobba hårdare med. Efter vissa mål ­säger min målvaktstränare: »Om du hade jobbat snabbare eller stått en halvmeter åt höger hade du kunnat ta den.« Det är aldrig längden. Är man två ­meter och står fel är det skit samma – ­bollen går i mål ändå.

Vad har du som längre målvakter saknar?

– Jag hoppas att jag är snabbare ner på marken och ut till stolpen. Och fotarbetet: snabbt ut, snabbt tillbaka. Man kan vara lång och bra, men bara för att man är kort är man inte dålig. Det är som min mamma brukar säga: »Det handlar om hur långt du når, inte om hur lång du är.«

Brukar motståndarna pika dig?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?