Raheem the dream

Åsikter är det nya trendkapitalet. En engelsk spelares snabba förvandling från hånad slyngel till hyllad opinionsbildare är ett tecken i tiden.

När Englands trupp till sommarens VM presenterades valde förbundsledningen en okonventionell strategi. Via sociala medier fick A-listekändisar som Prins William och David Beckham läsa upp varsitt namn. När turen kommit till Manchester City-spelaren Georgia Stamway dök Raheem Sterlings ansikte upp på mobilskärmen. I ett kort videoklipp önskade han Stamway och hennes »the Lionesses« lycka till i mästerskapet. En sådan maktfaktor är den 24-årige anfallaren i dag att han sömlöst smälter in när kungligheter och megastjärnor ska samlas för en god sak.

Så har verkligen inte alltid varit fallet. Alla som följt Sterlings karriär, från ung akademispelare i Liverpool till Pep Guardiolas favorit i Manchester City, vet att den är kantad av motgångar. De engelska tabloiderna har haft ögonen på honom hela vägen. Som jamaicansk invandrare, uppvuxen i ett utanförskapsområde i London, har han rutinmässigt tolkats som en nyrik bad boy.

I klubbfotbollen har han ifrågasatts regelbundet. I landslaget närmast tvångsmässigt. När England åkte ur EM 2016 beskrev The Sun hans insats som obscen och dömde ut honom som »en flopp«. Tre dagar senare kallade samma tidning honom för »idiot«. 


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 4-2019 (22 juli 2019) och är skriven av .