»Jag och Astrid skulle kunna berätta en fin historia«

Fotbollsprofiler gillar att avfärda kniviga frågor med att de är »hypotetiska«. Här drar ­Offside det presumtiva till sin spets. Denna gång: Lasse Granqvist, TV-kommentator.

Du kan resa i tiden och får chansen att referera om en match ur fotbollshistorien. Vilken väljer du?

– Det vore kul att kommentera en VM-final med Sverige, så det får bli finalen 1958, där Sverige till och med gör första målet och vi får se ett genombrott av en 17-årig Pelé.

Annons

Till samma match får du också utse en person ur historien som bisittare. Vem?

– Ja, något geni som kan bryta ner fotbollen i siffror kanske. Einstein? Nej förresten, jag skulle gärna referera en match med Astrid Lindgren, eftersom de mest positiva stunderna i fotboll är som små sagor i sig. Jag tror att jag och Astrid skulle kunna berätta en väldigt fin historia tillsammans.

TV4 bestämmer sig för att satsa på en daglig talkshow och tycker att du kan bli en svensk David Letterman. Vad säger du?

– Skomakare bliv vid din läst! Jag körde faktiskt talkshow i radio 1999, då jag satt i Efter 3. Det var helt okej, men jag insåg att min inre övertygelse fanns någon annanstans. Jag älskade sporten och ville tillbaka till den.

Du var en av pionjärerna inom innebandyn och var bland annat ordförande i Stockholms innebandyförbund i många år. Din bakgrund där ger dig nu möjlighet att lotsa in en av spelarna i fotbollslandslaget i innebandyns dito. Vem väljer du?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?