Janne Andersson: »Jag har tyckt synd om mig själv«

Han upplever sitt värsta år som förbundskapten. När Janne Andersson nu blickar framåt efterlyser han en starkare debatt kring hur Sverige ska få fram fler bra herrspelare. I den ingår mittbackar, antal lag i Allsvenskan och 51-procentsregeln.

Janne Andersson har precis ätit lunch. Han söker utan framgång namnet på rätten som hustrun Ulrika lagade kvällen innan och vars rester hamnade i den matlåda han numera tar med till jobbet så gott som varje dag.

– Någon grönsaksröra med kladd på, jag vet i fan.

Nu är det svart kaffe i pappmugg i ett av Svenska fotbollförbundets många anonyma mötesrum. Grönsaksröran är det enda han har stoppat i sig i dag. Ibland tar Janne med sig ett par ägg när han cyklar de 13 kilometerna från huset på Lidingö till arbetet i Solna, men oftast hoppar han över frukosten. I morse visade dessutom vågen ett halvt kilo för mycket.

– 90,5, säger han. Jag vill ligga strax under 90. Då kan jag dricka mina öl och äta mina jordnötter med gott samvete. Visar viktkvittot mer än 90 på morgonen tänker jag på att äta lite mindre den dagen.


Tack för att du läser Offside

Skapa ett gratiskonto eller för att fortsätta läsa.

Kom in i värmen!

Ange dina uppgifter nedan för att registrera dig för uppdateringar och gratisläsning från Offside.

 

Tack för din registrering!

Ett bekräftelsemail har skickats till din e-post. Där hittar du instruktioner om hur du verifierar din e-postadress och skapar ett lösenord.

Sugen på en prenumeration? Teckna här!

Artikeln publicerades ursprungligen i Offside 5-2022 (26 september 2022) och är skriven av .