Offsidesnack Publicerad 27 januari 2020

Hurraaa!

Vi fyller 20 år, tar en bit tårta och firar med att presentera nya fotbollsreportage. Så festliga är vi.

I dagarna når det här jubileumsnumret våra prenumeranter, på torsdag går det att köpa i butik, och på offside.org finns allt innehåll redan att ta del av för dig som prenumererar på Offside.

Ni som brukar läsa Offside kommer att reagera på att det här numret ser lite annorlunda ut. Vi har valt ut 20 matcher från våra 20 år som alla bär på en historia, och så har vi byggt hela numret utifrån de matcherna. Några av berättelserna blev reportage, några blev mindre texter och bilder.

Bland annat hänger vi med svenskar och danskar i Brentford – en engelsk elitklubb där segrar inte är allt som räknas. Ändå har Londonlaget siktet inställt på Premier League. Vi hälsar på hemma hos Arne Hegerfors, som trots några tuffa år, med sjukdomar som kraftigt försvårat hans vardag, hävdar att han är världens mest tursamma person. Vi träffar Joshua Wicks, som med nytt självförtroende planerar sin återkomst efter dopningsavstängningen.

Dessutom: En äventyrslysten 25-åring från Härjedalen utforskar sin romantiska bild av »non-league football«-livet, den grinigaste av vinnarskallar – Mattias Asper – fostrar nya Mjällbyrebeller och fyra djurgårdare berättar om händelserna i halvtidspausen som ledde till SM-guld.

Hoppas att ni gillar vårt 20-årsnummer!


Läs hela numret här: Offside 1/2020.

Artikeln publicerades 27 januari 2020 och är skriven av .

Annons