Offsidesnack Publicerad 9 april 2018

Kaptenskampen

Foto: Daniel Nilsson (Rosenberg), Alexander Mahmoud (Goitom)

En dryg vecka in i den allsvenska säsongen möts Malmö FF och AIK i ett tungviktsmöte som kan komma att peka ut riktningen för de båda guldaspiranternas fortsatta säsong.

Ingen av dem är längre tokgiven i respektive startelva, men det mesta talar för att lagen leds in i matchen av varsin offensiv fanbärare: 35-årige Markus Rosenberg, med 11 613 allsvenska MFF-minuter på kontot, och 33-årige Henok Goitom som har burit AIK-tröjan i 8 939 allsvenska minuter (källa: elitefootball.com).

Medan Rosenberg är van vid kaptensrollen blir det Goitoms första match mot MFF med bindeln runt armen, i och med Nisse Johanssons avslutade karriär. Men ledarskap har han visat prov på tidigare. Christian Dauns reportage om AIK-anfallaren och hans engagemang i Kista Galaxy – »Mer än en klubb« – är en text som vi rekommenderar medan vi inväntar kvällens match.

En annan text som är värd att läsa inför tungviktsmötet och fortsättningen av säsongen är intervjun med Markus Rosenberg från nummer 6/2016: »Jag vill krama ur det allra bästa som finns kvar i kroppen«.

–––

Förutom kampen mellan kaptenerna ser vi fram emot att följa två unga spelare som emellanåt spelar U21-landslagsfotboll ihop men i kväll möts.

Inför det prestigefulla mötet uppmärksammar Fotbollskanalen hemmalagets svit med Franz Brorsson i backlinjen. I 550 raka minuter – tio matcher – med mittbacken på planen har MFF undvikit baklängesmål. Mot AIK:s rejäla offensiva uppsättning blir det en så kallad utmaning att göra sviten 640 minuter lång, och Brorsson lär stå inför en duellrik match mot just Goitom.

Lär känna Franz och hans fotbollsfamilj i vårt reportage med den fyndiga titeln »Bror & Son«.

Bror & Son

I samma nummer, 3/2017, pratade vi impulskontroll med AIK-mittfältaren Kristoffer Olsson. Ett år senare är 22-åringen en nyckelspelare i en profiltät svartgul upplaga. I intervjun vittnar Olsson om vikten av att ta snabba och sena beslut, samt förklarar varför flytten till AIK var ovanligt genomtänkt. Han är inte lika impulsiv i vardagen: »Om jag efter en tuff träning beslutat mig för att ligga på soffan hela kvällen får det bli så, även om sambon ber mig köpa mjölk.«

Intressant kortläsning!

Kristoffer Olsson om impulskontroll

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Offsidesnack

Missa inte nästa nummer!

Publicerad 24 oktober 2018

Offsidesnack

Tack för förtroendet!

Publicerad 19 oktober 2018

Offsidesnack

Offsides podcast #228

Publicerad 19 september 2018

Offsidesnack

Musikalmysteriet

Publicerad 17 september 2018

Offsidesnack

Poddcomeback!

Publicerad 15 augusti 2018

Offsidesnack

VM-sajten är live!

Publicerad 15 juni 2018

Offsidesnack

En klunk av ölen

Publicerad 9 maj 2018

Offsidesnack

Damallsvensk avspark

Publicerad 14 april 2018

Offsidesnack

Hibernation is over

Publicerad 12 april 2018