Offsidesnack Publicerad 9 april 2018

Kaptenskampen

Foto: Daniel Nilsson (Rosenberg), Alexander Mahmoud (Goitom)

En dryg vecka in i den allsvenska säsongen möts Malmö FF och AIK i ett tungviktsmöte som kan komma att peka ut riktningen för de båda guldaspiranternas fortsatta säsong.

Ingen av dem är längre tokgiven i respektive startelva, men det mesta talar för att lagen leds in i matchen av varsin offensiv fanbärare: 35-årige Markus Rosenberg, med 11 613 allsvenska MFF-minuter på kontot, och 33-årige Henok Goitom som har burit AIK-tröjan i 8 939 allsvenska minuter (källa: elitefootball.com).

Medan Rosenberg är van vid kaptensrollen blir det Goitoms första match mot MFF med bindeln runt armen, i och med Nisse Johanssons avslutade karriär. Men ledarskap har han visat prov på tidigare. Christian Dauns reportage om AIK-anfallaren och hans engagemang i Kista Galaxy – »Mer än en klubb« – är en text som vi rekommenderar medan vi inväntar kvällens match.

En annan text som är värd att läsa inför tungviktsmötet och fortsättningen av säsongen är intervjun med Markus Rosenberg från nummer 6/2016: »Jag vill krama ur det allra bästa som finns kvar i kroppen«.

–––

Förutom kampen mellan kaptenerna ser vi fram emot att följa två unga spelare som emellanåt spelar U21-landslagsfotboll ihop men i kväll möts.

Inför det prestigefulla mötet uppmärksammar Fotbollskanalen hemmalagets svit med Franz Brorsson i backlinjen. I 550 raka minuter – tio matcher – med mittbacken på planen har MFF undvikit baklängesmål. Mot AIK:s rejäla offensiva uppsättning blir det en så kallad utmaning att göra sviten 640 minuter lång, och Brorsson lär stå inför en duellrik match mot just Goitom.

Lär känna Franz och hans fotbollsfamilj i vårt reportage med den fyndiga titeln »Bror & Son«.

Bror & Son

I samma nummer, 3/2017, pratade vi impulskontroll med AIK-mittfältaren Kristoffer Olsson. Ett år senare är 22-åringen en nyckelspelare i en profiltät svartgul upplaga. I intervjun vittnar Olsson om vikten av att ta snabba och sena beslut, samt förklarar varför flytten till AIK var ovanligt genomtänkt. Han är inte lika impulsiv i vardagen: »Om jag efter en tuff träning beslutat mig för att ligga på soffan hela kvällen får det bli så, även om sambon ber mig köpa mjölk.«

Intressant kortläsning!

Kristoffer Olsson om impulskontroll

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 23 mars 2020

Offsidesnack

Tack för 20 år!

Publicerad 10 februari 2020

Offsidesnack

Hurraaa!

Publicerad 27 januari 2020

Offsidesnack

Yassines debutmål!

Publicerad 16 januari 2020

Offsidesnack

Nytt nummer på väg!

Publicerad 26 november 2019

Offsidesnack

Offsidewebben växer

Publicerad 17 september 2019

Offsidesnack

Möten i världen

Publicerad 13 september 2019

Offsidesnack

Kosovo går obesegrat

Publicerad 10 september 2019

Offsidesnack

Älska din fiende

Publicerad 10 maj 2019

Offsidesnack

El Clásico-bonanza

Publicerad 27 februari 2019

Offsidesnack

Champions League-läsning

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Att göra en Panenka

Publicerad 19 februari 2019

Offsidesnack

Upplåsta hjärtan

Publicerad 14 februari 2019

Offsidesnack

Spelmissbrukets offer

Publicerad 1 februari 2019