Offsidesnack Publicerad 1 februari 2019

Spelmissbrukets offer

Det har varit mycket om spelbolag på sistone. Så även i Offsides värld.

• I veckans avsnitt av Offside podcast pratar vi om uppväxlingen i spelreklammängd, Svenska spels girighet och spelmissbrukets offer. Lyssna på podden i din podcastapp eller här på offside.org: 247. När Adebayor lärde sig att gå.

• I årets första nummer, som skickades ut till prenumeranter och butiker i veckan, skriver Johan Orrenius om en fotbollsspelare som fastnade i spelberoende. Nu försöker Christian Lindström, tidigare allsvensk mittfältare i Örgryte, komma tillbaka till ett liv utan droger, spelmissbruk och lögner. Läs reportaget här: Duktiga Christian.

• I det nya numret har Anders Bengtsson skrivit en lättsam spaning om hur genomusla spelbolagens reklamfilmer är. »Hur är det möjligt att få till så hjärndött material med så många miljarder kronor?« Läs Anders text här: Spelbolagens reklamfilmer är så bra – sa ingen.

• När tidningen började nå prenumeranter i dagarna uppmärksammade några att det, trots vårt #spelstopp, har smugit sig in en Svenska spel-logotyp i en annons. Annonsören är Svensk Elitfotboll (Sef) och Svenska spel står med som en av Sef:s sponsorer i annonsen, men det blir minst sagt otydligt vem som är avsändaren. Slarvigt och olyckligt. Offsides ansvarige utgivare Anders Bengtsson tar på sig ansvaret och dumstruten. Det kommer inte att hända igen.

Vi får ständigt mejl och tips om spelbolagens agerande och förödande berättelser om hur betting har förstört liv. När vi gick ut med #spelstopp var en av anledningarna att vi journalistiskt ville stå helt fria att granska och ifrågasätta spelbolagsbranschen. Och det kommer vi garanterat att göra, återkommande och ihärdigt. Så fortsätt att tipsa oss. Mejla Offsides chefredaktörer: anders.bengtsson@offside.org och johan.orrenius@offside.org.

Vill du läsa mer om varför Offside införde spelstopp? Gör det här: All in på #spelstopp.

Trevlig helg, önskar redaktionen!

Artikeln publicerades Publicerad 1 februari 2019. Uppdaterad 1 februari 2019. och är skriven av .

Annons