Offsidesnack Publicerad 2 januari 2019

Tack för 2018!

När vi går nu in i ett nytt år vill vi passa på att tacka för all kärlek vi har fått under 2018. Vi ser med värme tillbaka på ett Offsideår som har varit mer händelserikt än vanligt.


#spelstopp
I oktober genomförde vi ett historiskt beslut: Ingen mer spelbolagsreklam på någon av våra plattformar. Vi spelade ett högt spel när vi sade nej till en halv miljon i annonsintäkter, men responsen från er läsare och lyssnare var verkligen överväldigande. All pepp, ekonomisk stöttning och starka berättelser som följde beslutet gjorde oss än mer taggade på att producera oberoende och ambitiös fotbollsjournalistik. Stort tack till er alla!

 

Offsides team under fotbolls-VM i Ryssland: Johan Orrenius, Anders Bengtsson och fotograf Daniel Nilsson.

• Unik mästerskapsbevakning
I somras testade vi ett nytt sätt att bevaka stora fotbollshändelser. Under vår 14 dagar långa VM-satsning i Ryssland skickade vi hem 24 blogginlägg, 14 poddavsnitt och 24 webb-TV-klipp. Vi blev glada av allt engangemang och all positiv respons som vi fick från såväl trogna som nya läsare och lyssnare. Räkna med fler fartfyllda intensivbevakningar framöver.

 


• Prisad webbsatsning
Inför 2018 fick Offsides digitala hem en rejäl uppfräschning, och när Publishingprisets jury i höstas korade offside.org till Årets tidningswebbplats var det ett uppmuntrande kvitto på att vår nya webbsatsning satt avtryck. Om ni inte redan har gjort det – se till att aktivera er digitala prenumeration och botanisera i vårt digra arkiv! Det växer ständigt med nya, gamla och webbexklusiva reportage.

 


Uppmärksammade reportage
Årets mest lästa och uppmärksammade Offsidereportage var granskningen av Mats Grens tid som sportchef i IFK Göteborg. Ett par veckor senare fick Gren sparken. Reportaget är just nu upplåst – läs det här: Fem år med Gren.

I samma nummer synade vi en »musikalstjärna med SM-guldmeriter« – en underhållande text som också uppskattades av många. Även minigrävet är nu upplåst: Artisten som började sjunga falskt.

Passa på att få era vänner som inte prenumererar att upptäcka Offside genom att dela texterna!

Nu ser vi fram emot ett nytt år som bjuder på ännu fler spännande prövningar. Vi har exempelvis aldrig stått på scen och försökt underhålla utsålda teatersalonger förut. Offside Live – vår ambitiösa allsvenska föreställning i mars – är redan slutsåld i Stockholm, Göteborg och Malmö, men bor du i Norrköping med omnejd finns fortfarande chansen. Läs mer och boka biljetter här!

Gott nytt år!

Artikeln publicerades Publicerad 2 januari 2019. Uppdaterad 2 januari 2019. och är skriven av .

Annons