Livet i norrettan

Låga publiksiffror, en vild jakt på sponsorer och ett evigt konkurshot. Offside ställde frågan till de 16 klubbarna i Division 1 Norra: Hur mår ni egentligen?

Offside gör en webbexklusiv genomlysning av division ett-fotbollen. Den här delen kartlägger lagen i norrettan. Läs även de övriga två delarna: • Se oss, sponsra oss! • Livet i söderettan

 

Annons

Akropolis IF

Grundad: 1968 Stad: Stockholm Arena: Spånga IP Resultat 2016: 344 000 kronor Eget kapital 2016: Inga uppgifter

Bakgrund: Förlorade i november 2017 dubbelmötet till Superettan mot Frej på bortamålsregeln (1–1 och 0–0). Gör sitt fjärde raka år i ettan, slutade tvåa 2015 och 2017, samt trea 2016. Snappar upp flera av talangerna som inte når hela vägen i AIK, och framför allt Hammarby. Truppen innehåller tidigare 08-talanger som Nicklas Lindqvist, Sebastian Ludzik och Victor Söderström. Klubben har en stabil ekonomi för att vara en division ett-klubb (resultat 2017: minus cirka 50 000 kronor).

Sportchef Georgios Gogas: »Det var Superettankvalet som gjorde att vi föll utanför ramen ekonomiskt 2017. Vi fick ju stanna över på hotell och hade ett domararvode på 35 000 kronor. Vi är vana att betala runt 10 000. Vi bygger vår ekonomi på stöd från sponsorer och genom ungdomsfotbollen, och till viss del matchintäkter såklart. Efter några år i division ett samlar vi upp erfarenhet. Det gäller att hålla hårt i pengarna. Vi måste träna fyra gånger i veckan, bara det är ju planhyror på runt 150 000 kronor per år. I och med att vi är i Stockholm så är det en fördel ekonomiskt, för alla spelare får ju inte kontrakt med Hammarby och AIK. Att få en spelare till Skellefteå till exempel, ja, då måste du kunna locka med något annat.«

Arameisk-Syrianska IF


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?