De ensamma

Lagkamraterna hånar dem för att de slappar på träning, åskådarna tycker att de hindrar målrika matcher och media glömmer bort dem. Offside följde SM-guldstriden från Daniel Örlunds och Kim Christensens respektive straffområde.

Bollen träffar IFK Göteborgs Ragnar Sigurdsson i pannan och målvakten Kim Christensens första tanke är att lagkamraten vann luftduellen. Men så ser han hur bollen flyger i en båge över samtliga spelare i målområdet. Han steppar med fötterna snabbt längs med mållinjen i takt med bollens förflyttning. Malmö FF:s Robert Åhman Persson fokuserar på bollen. Motståndaren är bara två meter ifrån Kim. Bollen är i midjehöjd. Åhman Persson tar sats för ett volleyavslut med högern. 

Kim gör sig så stor som det bara går och spänner musklerna i kroppen – träffar bollen så ska den studsa ut, inte förbi. Han slänger sig som ett kryss i luften och fokuserar på att »hänga« kvar så länge som möjligt, med armarna sträckta snett uppåt och benen snett nedåt. Åhman Persson träffar perfekt med vristen. Bollen går i riktning mot nättaket. Då fladdrar Kim till med sin vänstra arm. Bollen ändrar riktning och studsar snett ut mot hörnflaggan. Canal Plus kommentatorer går upp i falsett och pratar om årets räddning. Publiken på Malmö Stadion vrålar:

– Naaaaaaaaaaaaaaaj! 


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 7-2009 (01 december 2009) och är skriven av .