Livet på den andra sidan

Han blev världskänd över en natt efter ett konstmål mot Örebro SK och flög vidare ut i Fotbollseuropa. Efter att ha frysts ut i Schweiz, lurats på miljonbelopp och hånats i pressen insåg Andrés Vasquez att det bara fanns en väg tillbaka. Den gick via Hisingen.

Det är allsvensk match på Rambergsvallen och ingen kö vid vändkorset. I kiosken strax innan­för huvud­entrén har BK Häckens damspelare öppnat försäljningsluckan. En frän, bränd doft hugger mig i näsan. Den kommer inte från korven.

Jag går in under läktaren där ingången till pressrummet låg förut. I samma korridor fanns då också presskonferensrum, omklädningsrum för spelare och domare och en toalett som delades av journalister och domare. Allt på några ynka kvadratmeter. Precis vid den igenbommade dörren in till korri­doren är den brända lukten som värst. Där innanför fanns några ståbord, en kaffebryggare och en spisplatta.

När alla hade gått hem efter matchen mot Syrianska i slutet av juli råkade en lokalvårdare placera ett föremål på spisplattan och komma åt vredet med sin golvmopp. Ingen märkte något förrän morgonen därpå. När brandkåren släckt elden hade omklädningsrummen, pressrummet och hela korridoren totalförstörts. Tack vare att läktaren är byggd med eldsäkra plyfa­skivor i botten slapp den brandskador. Häckenspelaren Jonas Henriksson hade svårt att dölja sin besvikelse när Göteborgs-Posten meddelade honom att arenan hade klarat sig: »Jag tycker att det är läge att ta hela skiten nu, inte bara göra om omklädningsrummen.«


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 6-2011 (12 oktober 2011) och är skriven av .