Allan Kuhn om höga krav

Som allsvensk spelare var han känd som den snälle mittfältaren som gärna berömde motståndaren. Som tränare i Malmö FF tänker dansken även visa upp sin krävande sida.

Vilka förväntningar upplevde du som ung spelare på Bornholm?

– Mitt problem var att mina egna höga krav gjorde mig till en dålig lagkamrat. Som junior uppträdde jag ofta på ett sätt som inte var okej. Jag skällde på medspelare som enligt mig inte var bra nog. Lösningen kom när jag flyttades upp två årskullar. Det var mer eller mindre: »Ni måste ta Allan, vi kan inte ha honom här.« De äldre lagkamraterna kunde jag inte köra med på samma sätt.

Annons

Men det var också den drivkraften som tog dig till större klubbar?

– Helt riktigt. Min storebror Hasse var egentligen bättre än jag, men jag ville mer. För honom var det också tjejer, bärs och ciggisar vid sidan av fotbollen. Det valde jag bort.

Samtidigt vittnar gamla spelare jag talat med om hur snäll du var på planen. Halmstads tidigare vänsterback »Texas« Johansson menar att han fick mer beröm av dig som motståndare än av sin egen tränare.

– Jamen herregud, en bra prestation är en bra prestation. Även om man står på den andra sidan kan man vara stor nog att berömma ett snyggt mål eller vad det nu är. Så länge man vet att man själv gjort precis allt för att vinna matchen.

Under din tid i Örgryte spelade ni ofta fin fotboll och slutade strax under tabelltoppen. Hade ni hamnat högre upp om ni haft toppstridskrav på er?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?