Imad Zatara om att tacka ja

Oviljan att säga nej har gett honom en av Allsvenskans mer udda meritförteckningar. Men Palestinas lagkapten ångrar bara den enda gången han blev försiktig.

Du dribblar mycket?

– Det är sedan gammalt. På gården i Rinkeby, där jag växte upp, handlade allt om att knäcka varandra med den grymmaste finten. Martin Mutumba bodde också där och vi trixade jämt. Jag spelade inte organiserad fotboll förrän jag var tolv, då Henok Goitom övertalade mig att börja i hans lag Inter Orhoy. Jag tycker inte att man ska skälla på barn som dribblar – det taktiska kan man lära sig senare. Det måste börja med kärleken till bollen. Det var den som tog mig ut i världen.

Annons

Ja, före Åtvidaberg spelade du i iranska Sanat Naft Abadan. Du har även varit proffs i Ungern och Frankrike.

– Och så har jag varit i en massa olika länder med Palestinas landslag: Saudiarabien, Malaysia, Jordanien, Förenade arabemiraten, Thailand, L­ibanon, Jemen …

Varför har du flyttat så mycket?

– Jag är en sådan som vill testa allt. En gång var jag och provspelade för den egyptiska storklubben Zamalek. De ville skriva kontrakt, men en spelare som jag kände hade dåliga erfarenheter av klubben. Han avrådde mig från att gå dit och jag backade ur i sista stund. Det ångrar jag fortfarande. Jag kanske gick miste om värsta äventyret! Det var inte likt mig att tacka nej på det sättet, det blir bättre om man säger ja till saker.

Det blir det väl ändå inte alltid?

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?