Marcus Allbäck om förberedelser

Som spelare gjorde han fem mästerskap. Det sjätte gör han som »players manager«. Det är inte utan att Marcus Allbäck saknar tiden som spelare.

På Platinum Hotels hemsida står det att hotellet erbjuder »europeisk standard«. Det låter lovande.

– Jag har varit i Kiev fyra gånger och stämt av med personalen. Det luriga är att hotellet är nybyggt, varje gång vi är där upptäcker vi nya saker som måste fixas.

Annons

Som vad?

– Ja, »blindsen« i rummen. Det är alldeles för ljust i rummen. Det funkar inte om killarna vill vila mitt på dagen eller om de har sovmorgon på grund av en sen match. Det måste vara kolsvart. Men nu ska mörka gardiner vara installerade. Dessutom har vi roddat med kaffemaskiner. När jag själv låg på mästerskap var det inte ovanligt att kaffemaskinen stod på en helt annan våning. Då skulle man lämna rummet, ta hissen, vandra genom hotellet och in i matsalen. Ville man sedan dricka kaffet på sitt rum, då hade det hunnit bli kallt när man kom upp. Nu ska vi ordna så att vi har kaffemaskiner på strategiska platser i våra korridorer.

Har spelarna många önskemål?

– Ja, vi lyssnar på alla. En del löser vi, som till exempel TV-spelsrum, pingisbord och biljardbord. Senaste veckorna har jag försökt hitta ett rum till »Isak« [Andreas Isaksson] och Kim [Källström]. De är de enda som vill bo ihop, de är oskiljbara. Jag har sagt att de får sova skavfötters. Men, nej… Nu måste vi hitta ett rum som är stort nog för två, med skilda sängar på lagom avstånd.

Får Zlatan ett finare rum än, säg, Emir Bajrami?

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?