Moestafa El Kabir om att tända till

Aggressiviteten har gett honom både framgångar och problem. I BK Häcken tänker ersättaren för fjolårets skyttekung fortsätta gasa – men med en fot på bromsen.

Är ditt temperament en svaghet eller en styrka?

– Utan mitt humör vore jag inget att ha. Jag är en varmblodig spelare, det är tack vare aggressiviteten som jag är svår att kontrollera på planen. Men det är en balansgång. Går man över gränsen betyder det nedsparkade motståndare, utskällda domare och onödiga varningar. Jag har blivit bättre på att hålla mig på rätt sida gränsen.

Annons

Hur svår är balansgången?

– Vissa spelare behöver jobba för att hitta adrenalinet – det slipper jag. Före matchen är jag helt lugn, men så fort jag går ut på planen börjar jag brinna. Det är som om någon trycker på en knapp och det enda jag tänker på är att vinna. Det svåra är att hålla vinnarskallen kall i avgörande lägen. I mitt fall handlar det om att veta var bromsen sitter och inte använda e­nergin till fel saker. Till exempel försöker jag numera bara skratta när någon provocerar mig. Jag har blivit väldigt bra på att skratta.

Varifrån kommer aggressiviteten?

– Från min uppväxt. Fram tills jag var 15 var jag alltid minst. Alltid. När vi spel­ade gatufotboll i västra Amsterdam var jag tvungen att ge lite mer än de andra för att hävda mig. Jag blev en survivor. Eftersom jag började på noll fanns hela tiden drivet att komma någonstans.

Hur menar du?

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?