Moestafa El Kabir om att tända till

Aggressiviteten har gett honom både framgångar och problem. I BK Häcken tänker ersättaren för fjolårets skyttekung fortsätta gasa – men med en fot på bromsen.

Är ditt temperament en svaghet eller en styrka?

– Utan mitt humör vore jag inget att ha. Jag är en varmblodig spelare, det är tack vare aggressiviteten som jag är svår att kontrollera på planen. Men det är en balansgång. Går man över gränsen betyder det nedsparkade motståndare, utskällda domare och onödiga varningar. Jag har blivit bättre på att hålla mig på rätt sida gränsen.

Annons

Hur svår är balansgången?

– Vissa spelare behöver jobba för att hitta adrenalinet – det slipper jag. Före matchen är jag helt lugn, men så fort jag går ut på planen börjar jag brinna. Det är som om någon trycker på en knapp och det enda jag tänker på är att vinna. Det svåra är att hålla vinnarskallen kall i avgörande lägen. I mitt fall handlar det om att veta var bromsen sitter och inte använda e­nergin till fel saker. Till exempel försöker jag numera bara skratta när någon provocerar mig. Jag har blivit väldigt bra på att skratta.

Varifrån kommer aggressiviteten?

– Från min uppväxt. Fram tills jag var 15 var jag alltid minst. Alltid. När vi spel­ade gatufotboll i västra Amsterdam var jag tvungen att ge lite mer än de andra för att hävda mig. Jag blev en survivor. Eftersom jag började på noll fanns hela tiden drivet att komma någonstans.

Hur menar du?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?