»Når vi dit … då jävlar«

Sedan Emil Salomonsson kom till IFK Göteborg 2011 har spelsättet känts tryggt – och lite lättläst. Nu försöker den tidigare högerbacken lära sig en ny roll. Men hur lång tid kommer omställningen att ta?

När Emil Salomonsson går in som trea i det blåvita inmarschledet, hand i hand med en knatte iklädd motståndarnas matchtröja, fylls han av en bekant känsla. Ett genrepsderby mot stadsrivalen Örgryte är ingen tävlingsmatch, men omgivningen medför en känsla som alltid infinner sig när han går ut på den här gräsmattan med bara lagets kapten och målvakt framför sig. Gamla Ullevi är trekvartsfull och på arenans västra kortsida håller de prövade Blåvittsupportrarna låda i ett försök att peppa spelarna inför den stundande avsparken: »Vi ska bli vad vi har varit, och gulden ska bli ännu fler«.

Allt är som vanligt.

Med fansen i ryggen och händerna mot höfterna står Emil stilla och blickar ner mot sin högerkorridor. Den är tom sånär som på motståndarnas vänstra wingback, Jacob Ericsson. »Just fan«, tänker Emil och tar tio steg fram. »Vi spelar så här nu.«


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades 29 mars 2018 och är skriven av .