»Jag känner så starkt för Blåvitt att det kansk­e inte är bra för mig«

Han skippade England för ett Europa­satsande IFK Göteborg. Fyra år senare väntar han fort­farande på framgångarna, medan de bästa lagkamraterna dragit utom­lands. Ändå valde Tobias H­ysén bort en ny proffschans i somras.

En solig eftermiddag i början av juli sjönk Tobias Hysén ner i en stol i sin trädgård. Från andra sidan häcken hörde han hur grannen lekte med sina barn. Tobias blick fastnade i gräset och för några sekunder funderade han på att resa sig upp och dra igång gräsklipparen. Så blev det inte. Istället bestämde han sig för att han skulle ta beslutet – stanna i IFK Göteborg eller skriva på för belgiska Club Brügge. Det var dags, han hade velat fram och tillbaka i snart en månad. Allt gicks igenom en sista gång. Sambon Maria var övertalad och pappa Glenn hade redan gått ut i media och sagt att han själv skulle vara beredd »att leva i en jordhåla« för de pengarna som belgarna erbjöd hans son. Dessutom hade Tobias snackat med Fredrik Stenman som redan var på plats i Brügge, och från det hållet kom det bara positiva rapporter.

– Tjenare!

Tobias tittade upp och där stod grannen. Han reste sig och snart pratade de om samma saker som Tobias nyss grubblat över. Grannen nickade mest. Efter några minuter sade Tobias:


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Nytt prenumerationssystem

Byt lösenord för ditt konto och läs vidare digitalt.

För dig som redan bytt lösenord.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?