Offsidesnack Publicerad 26 november 2018

Nytt, fullmatat nummer av Offside!

Äntligen! Nummer 6/2018! Med start i dag skickas det nya numret ut till prenumeranter, och redan nu finns det att ta del av på offside.org för den som föredrar att läsa digitalt.

Numret innehåller väldigt mycket rolig och fascinerande läsning, tycker vi.

I omslagsreportaget återvänder Johanna Frändén till sitt gamla hemland för att skildra El Clásico genom journalistiken i Spaniens två största städer. En chefredaktör i Real Madrid-tröja, en Barcelonajournalist som vill bli klubbpresident – förhållandet mellan spanska medier och jättarna de bevakar är lätt incestuöst. Följ med på en medial stormatch utan neutralitetsprincip! Läs reportaget Presspelet här!

Anders Bengtsson återförenas med Ken Fagerberg. Mycket har hänt i hans liv sedan Offside följde honom, på väg ut i proffslivet, för tio år sedan. En snårig fotbollsväg tog honom till slut till ett svagt lag i en usel liga. Men i en vindpinad by på Färöarna fann Ken något viktigare än lukrativa kontrakt. Läs reportaget Lugn i stormen här!

Johan Orrenius möter en av Europas hetaste förbundskaptener, Lars Lagerbäck. Efter EM-succén med Island var han inställd på att pensionera sig, trots pengastinna anbud. Men det som fick Lars Lagerbäck att ändra sina pensionärsplaner var ett samtal från en gammal polare i Norge. Snart två år senare har han lyft upp norsk herrlandslagsfotboll från källaren. För Offside berättar 70–åringen hur han har burit sig åt. Läs intervjun med Lars Lagerbäck här!

Fredrik Tillberg har hängt på Bosön med ett gäng talangfulla 15-åringar som tidigare troligen hade ratats. Fenomenet är välbekant: ju senare på året du är född, desto mindre chanser att nå landslagsspel. Och hur många talanger tappar sugen i de tidiga tonåren bara för att de är klenare än jämnåriga konkurrenter? Med satsningen på »Future Team« vill Svenska fotbollförbundet stötta fysiskt sent utvecklade fotbollslöften. Och – förhoppningsvis – dra nytta av dem i framtida mästerskap. Läs reportaget Tonårsprojektet här!

Utöver de fyra stora läspuckarna rymmer numret förstås en herrans massa annat som är läsvärt. Och, som vanligt: väldigt mycket fin bildjournalistik. Vår eminenta husfotograf Daniel Nilsson har stått för det mesta, men även Johanna Lundberg och Pavel Koubek har levererat på högsta nivå. Vi slår också ett slag för illustratören Emma Hanquist, som fortsätter att leverera femstjärniga illustrationer i magasinets Fotbollskultur-del.

Alltsammans finns att ta del av på offside.org. In och botanisera! Trevlig läsning!

Artikeln publicerades Publicerad 26 november 2018. Uppdaterad 26 november 2018. och är skriven av .

Annons