Nytt matigt nummer av Offside!

Det här är Offside 2/2019. En liten godbit, om vi får säga det själva.

Vi skickar Union Berlins trognaste svensk till Tysklands huvudstad för att reda ut: Vad händer när en klubb blir för bra för sina ideal? Läs reportaget: »Helvete, vi går upp!«

Vi tillbringar vintern i Vittsjö med ett pensionärsgäng som agerar taxi, en sportchef som grillar korv och en svårt hypokondrisk tränare. Det är inte utan att klubben själv ibland undrar: Hur kan lilla Vittsjö Gik vara en stabil allsvensk förening? Läs reportaget: En förlorad värld.

Vi pratar med Daniel Andersson om en lika segerrik som omskakande Malmö FF-tid. Sportchefen förklarar varför fjolårets fiaskovår inte kommer att upprepas, och om han egentligen ens vill vara sportchef. Läs intervjun: »Ute på planen är jag i mitt rätta element«.

Vi synar framtiden för fotbollens mest utsatta position. Bilden av hur en bra målvakt ska agera är under förändring, och Fotbollseuropas främsta tränare har börjat spendera rekordsummor för att få tillgång till rätt målvaktstyp. Läs reportaget: Kör vi med flygande målvakt?

Dessutom innehåller numret läsning om snåljåparna på Lionel Messis bröllop, Ola Toivonen, allsvenska samlaralbum, »Rogic Time«, klistermärken, perfekta lagkaptener och hissåkaren tillika fågelimitatören Gustav Sandberg Magnusson. Och mycket mer än så.

Hos prenumeranter i dagarna, i butiker på torsdag (28 mars), digitalt på offside.org redan nu. Här finns hela numret i såväl PDF-form som text för text: Offside 2/2019.

Artikeln publicerades 26 mars 2019 och är skriven av .
Annons