Sedan i går ligger veckans avsnitt av Offsides podcast, »Bra utan boll«, ute. Har du lyssnat på avsnittet och blivit nyfiken på någon av texterna eller klippen som vi nämner? Låt oss bjuda på en länkkavalkad:

• Joakim Forsells reportage om »Maggan«, den 74-åriga IFK Göteborg-supporter som i måndags tilldelades Offsides pris »Allsvenskans stora hjärta«, är upplåst och möjligt för alla att läsa: »Hit med en klibba. Blåvitt är här!«

• På tal om IFK Göteborg nämner vi, i förbifarten, Anders granskning av Mats Gren. Läs den här: Gåtan Mats Gren.

• Vad innebär det egentligen att vara »bra utan boll«? I podden hänvisar Anders till sitt samtal med Rasmus Elm från 2009, efter att Lars Lagerbäck hävdat att Kalmarmittfältaren var »världsklass på spelet utan boll«. Vi har nu rotat fram intervjun ur arkivet och webbpublicerat den på offside.org: Rasmus Elm om spelet utan boll.

• Mer Kalmar. Vi diskuterar Kalmar FF:s hantering av Henrik Rydström och tränarens mediebemötande efteråt. Förutom Fotbollskanalens mejlintervju, där Rydström med någon timmes distans till beslutet svarade värdigt, tycker vi att DN:s Malena Johanssons längre intervju med Kalmartränaren är läsvärd. Och om någon har missat Offsides reportage om Henrik Rydström och Nanne Bergstrand i senaste numret – läs det här! Reportaget ger en fördjupad bild av Rydströms tränargärning och situationen i Kalmar. Det gör även Svante Ingelssons tweet i söndags kväll:

• I avsnittet hyllar vi John Cazale för hans insatser i »fem av de bästa filmerna man sett«, som Johan uttrycker det, med följdfrågan: Vem är fotbollens John Cazale? Vem i fotbollens värld har ett likvärdigt perfect record? Vi diskuterar namn som Zinedine Zidane, Tobias Sana och David Bentley, och via Twitter kommer lyssnaren Henrik Hansen med ett förslag som inte alls är dumt: »Jag tänker på Erik Fribergs säsong 2013 där han hade sex skott och gjorde sex mål och sedan lämnade«.

Vi lämnar er med scenen från Gudfadern 2 som John Cazale-segmentet inleds med.

Annons

Annons

Annons

Fler inlägg

Offsidesnack

Fira far med böcker!

Publicerad 30 oktober 2018

Offsidesnack

Missa inte nästa nummer!

Publicerad 24 oktober 2018

Offsidesnack

Tack för förtroendet!

Publicerad 19 oktober 2018

Offsidesnack

Offsides podcast #228

Publicerad 19 september 2018

Offsidesnack

Musikalmysteriet

Publicerad 17 september 2018

Offsidesnack

Poddcomeback!

Publicerad 15 augusti 2018

Offsidesnack

VM-sajten är live!

Publicerad 15 juni 2018

Offsidesnack

En klunk av ölen

Publicerad 9 maj 2018

Offsidesnack

Damallsvensk avspark

Publicerad 14 april 2018

Offsidesnack

Hibernation is over

Publicerad 12 april 2018

Offsidesnack

Kaptenskampen

Publicerad 9 april 2018