Offsidesnack Publicerad 22 november 2018

Offsides podcast #237 – länkarna

Sedan i går ligger veckans avsnitt av Offsides podcast, »Bra utan boll«, ute. Har du lyssnat på avsnittet och blivit nyfiken på någon av texterna eller klippen som vi nämner? Låt oss bjuda på en länkkavalkad:

• Joakim Forsells reportage om »Maggan«, den 74-åriga IFK Göteborg-supporter som i måndags tilldelades Offsides pris »Allsvenskans stora hjärta«, är upplåst och möjligt för alla att läsa: »Hit med en klibba. Blåvitt är här!«

• På tal om IFK Göteborg nämner vi, i förbifarten, Anders granskning av Mats Gren. Läs den här: Gåtan Mats Gren.

• Vad innebär det egentligen att vara »bra utan boll«? I podden hänvisar Anders till sitt samtal med Rasmus Elm från 2009, efter att Lars Lagerbäck hävdat att Kalmarmittfältaren var »världsklass på spelet utan boll«. Vi har nu rotat fram intervjun ur arkivet och webbpublicerat den på offside.org: Rasmus Elm om spelet utan boll.

• Mer Kalmar. Vi diskuterar Kalmar FF:s hantering av Henrik Rydström och tränarens mediebemötande efteråt. Förutom Fotbollskanalens mejlintervju, där Rydström med någon timmes distans till beslutet svarade värdigt, tycker vi att DN:s Malena Johanssons längre intervju med Kalmartränaren är läsvärd. Och om någon har missat Offsides reportage om Henrik Rydström och Nanne Bergstrand i senaste numret – läs det här! Reportaget ger en fördjupad bild av Rydströms tränargärning och situationen i Kalmar. Det gör även Svante Ingelssons tweet i söndags kväll:

• I avsnittet hyllar vi John Cazale för hans insatser i »fem av de bästa filmerna man sett«, som Johan uttrycker det, med följdfrågan: Vem är fotbollens John Cazale? Vem i fotbollens värld har ett likvärdigt perfect record? Vi diskuterar namn som Zinedine Zidane, Tobias Sana och David Bentley, och via Twitter kommer lyssnaren Henrik Hansen med ett förslag som inte alls är dumt: »Jag tänker på Erik Fribergs säsong 2013 där han hade sex skott och gjorde sex mål och sedan lämnade«.

Vi lämnar er med scenen från Gudfadern 2 som John Cazale-segmentet inleds med.

Artikeln publicerades Publicerad 22 november 2018. Uppdaterad 22 november 2018. och är skriven av .

Annons