Känsligt läge

Två gamla guldmakare återförenades för att blåsa liv i ett slumrande ­Kalmar FF. Hur deras egen relation skulle få dem att må under uppdraget kunde varken Nanne Bergstrand eller Henrik Rydström ana.

Avsparken mot Djurgården är 57 minuter bort när Nanne Bergstrand stretchar ut sina blåjeans och kliver upp på podiet i vip-loungen på Guldfågeln Arenas tredje våning. Han betraktar de hastiga sponsormötena inför hemmamatcherna på samma sätt som han ser de så kallade upptaktsträffarna med medierna inför varje säsong: småstela, ganska menlösa tillställningar som han får försöka liva upp med en dos bister men underfundig humor och minst en bitsk motfråga till konferencieren »för att skapa förståelse«.

Den här gången utlöses motfrågan av att moderatorn insinuerar att Nanne inte gillar offensiv fotboll.

Annons

– Hur lång tid har en spelare bollen i en match? frågar Nanne. Vet du det?

Sittande med benen i kors gungar han rastlöst med högerfoten i luften. Han svarar på frågan själv.

– Cirka en och en halv minut per spelare. Då är det 88 och en halv minut kvar av matchen. Ja. Motståndaren håller bollen i 44 minuter och 15 sekunder av den tiden. Ja. Klart som tusan att det då blir jätteviktigt vad vi gör under de 44 minuterna och 15 sekunderna.

Moderatorn svarar med en putslustighet som sätter punkt för enmansdiskussionen och intresserar sig istället för startelvan i dagens match. Det är den 15 juli och Kalmar FF parkerar i mitten av tabellen. Resten av fotbollsvärlden laddar för VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien senare på eftermiddagen. Nanne rabblar spelarnamn med en stämma som är hurtigare än hans normala.

– Och de som kommer ihåg förra matchen mot Göteborg ser att det är exakt samma laguppställning …


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?