Albin och dinosaurien

På kort tid har Albin Ekdal blivit landslagets ledande mittfältare. När han så i somras skulle byta klubb valde han en förbisprungen bjässe som de senaste åren mest gjort bra spelare dåliga. Bör vi vara oroliga?

Vid sidan av träningsplanen intill Volksparkstadion sjunger ett 50-tal Cagliarisupportrar läktarsånger på italienska och sardiska i regnet. Några av dem bränner bengaliska eldar, alltmedan nästan lika många kravallutrustade tyska poliser riktar sina vaksamma ögon mot dem. Hemmapubliken når nätt och jämnt upp till hundra personer och är betydligt tystare än gästerna.

Annons

Anledningen till att de är så få är att matchen i sista stund tidigarelades en timma samt att den officiellt är inställd. Egentligen skulle lagen ha mötts i Hamburgstadsdelen Eppendorf på Stadion Hoheluft, en av Tysklands äldsta fotbollsarenor med en klassisk träläktare som redan 1911 stod värd för en landskamp mellan Tyskland och Sverige. Men efter en hel dags envist regnande tvingades Hamburger Sport-Verein – eller HSV, som klubben oftast kallas – meddela att matchen på Hoheluft skulle ställas in och att alla biljettköpare skulle få sina tolv euro tillbaka.

Träningsmatchen var en del av HSV:s köp av Albin Ekdal från Cagliari, en förhandlingslösning som klubbens kassör nu säkerligen är mindre nöjd med när mötet istället måste avgöras på en enkel träningsplan utan biljettintäkter.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?