Ett år med Gais, del I: Bosko kräver mer

När Gais i somras kontrakterade Bosko ­Orovic som ny huvudtränare hoppades många supportrar att han var personen som äntligen skulle få klubben att lyfta. Två dagar senare var han nära att dö, och hela hösten blev en smärtsam historia med ett ständigt hot om nedflyttning. Inför säsongen 2018 vet både Bosko och Gais att det inte finns några ursäkter. Alla måste prestera. I en unik satsning från Offside ­följer vi Gais under hela säsongen. Det här är första delen.

Bosko Orovic slänger upp vänsterbenet på bordet framför sig och kavlar upp de blå jeansen någon decimeter. Han stryker med handen över fotleden. Den är blålila och stor som en handboll. Han grimaserar. Somliga dagar är smärtan lindrigare, andra dagar är den som i dag: för jävlig. Så hostar han. Han tar sig över revbenen. Lunginflammation. Föregående natt blev det inte många timmars sömn.

– Nu är det ändå okej, men förra veckan fick jag nästan panik, säger han och puttar upp en snusprilla under läppen. Jag var så kass att jag inte kunde åka hit och vara med killarna. Man vill så gärna, men efter i somras lärde jag mig att det inte är lönt att skynda tillbaka. Det är fan så stressigt för det! Dagarna bara försvann och det är så mycket som måste ordnas med den här perioden. Det är nu vi lägger grunden för hela året.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 2-2018 (19 mars 2018) och är skriven av .