Ett år med Gais: Bosko kräver mer

När Gais i somras kontrakterade Bosko ­Orovic som ny huvudtränare hoppades många supportrar att han var personen som äntligen skulle få klubben att lyfta. Två dagar senare var han nära att dö, och hela hösten blev en smärtsam historia med ett ständigt hot om nedflyttning. Inför säsongen 2018 vet både Bosko och Gais att det inte finns några ursäkter. Alla måste prestera. I en unik satsning från Offside ­följer vi Gais under hela säsongen. Det här är första delen.

Bosko Orovic slänger upp vänsterbenet på bordet framför sig och kavlar upp de blå jeansen någon decimeter. Han stryker med handen över fotleden. Den är blålila och stor som en handboll. Han grimaserar. Somliga dagar är smärtan lindrigare, andra dagar är den som i dag: för jävlig. Så hostar han. Han tar sig över revbenen. Lunginflammation. Föregående natt blev det inte många timmars sömn.

Annons

– Nu är det ändå okej, men förra veckan fick jag nästan panik, säger han och puttar upp en snusprilla under läppen. Jag var så kass att jag inte kunde åka hit och vara med killarna. Man vill så gärna, men efter i somras lärde jag mig att det inte är lönt att skynda tillbaka. Det är fan så stressigt för det! Dagarna bara försvann och det är så mycket som måste ordnas med den här perioden. Det är nu vi lägger grunden för hela året.

Utanför fönstret faller snöblandat regn i den hårda januarivinden. Bosko tittar ut från den barack på Gaisgården som fungerar som hans kontor. Gais är tre veckor in i försäsongen och hans mest akuta uppgift är att hitta de där två spelarna som han behöver för att känna att han har en komplett trupp när tävlingssäsongen startar. En ny målvakt bakom Damir Mehic är ett måste.

Han vänder upp sin mobilskärm.

– Då ska vi se …

Han ler lurigt.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Vi låser delar av vårt material för att våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera) ska få valuta för sina pengar. Nu hoppas vi på dig också!

Kom igång med din gratis provperiod!

  • 2 fria månader, sedan 35kr/mån.
  • Ingen bindningstid, enkelt att avsluta.
  • Papperstidning i brevlådan varannan månad.

Dessutom får du tillgång till hela vår webb – med hyllade reportage, personporträtt och granskningar från de senaste tio åren.

Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?