La Famiglia

För 20 år sedan sågs Silvio Berlusconis Milan som den första »onda« storklubben. I dag är det rena kompisklubben. Offside åkte till Milano för att träffa gamla bekanta. Och för att se om vänskaps­banden håller när det krisar.

Filippo Inzaghi, 34, parkerar sin vita Audi-jeep på grusplanen. Vid entrén in till byggnaden står 35-årige målvakten Zeljko Kalac och inne i baren beställer 37-årige Cafú en espresso. Det är måndag eftermiddag, solen skiner över Milanello – AC Milans träningsanläggning norr om den norditalienska staden – och spelarna förbereder sig för åttondelsfinal i Champions League mot Arsenal, ett lag engelsk press kallar »Wenger’s young guns«.

Annons

I presskonferensrummet en trappa ner svarar tränaren Carlo Ancelotti på frågor: Hur ska Arsenal palla för trycket på San Siro? Hur ska Milan hänga med i tempot?

Första matchen på Emirates Stadium slutade 0-0. Reportrarna påminner om Milans förmåga att hålla tätt på bortaplan i Champions League och sedan avgöra hemma på San Siro.

– Vi har alltid spelat bra här, medger Ancelotti. Men 0-0 är ett speciellt resultat att ha när man går in i en sådan här match. Vi måste hantera det på rätt sätt, vara intelligenta, ha tålamod och ta kontroll över matchen.

En italiensk journalist räcker upp handen:

– Efter bröderna Coens senaste film har Milanello kallats »A country for old men«. Tror du att ni kommer att åka till Champions League-finalen i Moskva senare i vår och hämta hem er Oscar?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?