Stjärnsmällen

På sex år har Tyresö FF förvandlats från en lokalklubb i fjärdedivisionen till världens mest profiltäta lag. Två personer som har varit med på hela resan har anledning att undra: Har det varit värt det?

När Hans Löfgren drar handen genom sitt bakåtkammade hår och blickar ut över den lilla restaurangen i Haninge ler han så stort att tandköttet blottas – det kom precis så mycket folk som han hade förväntat sig.

Det är måndagen den 26 mars och Hans står bredbent med ryggen mot den bioduk som han själv spänt upp i lokalen. På duken står det »SM-guld 2012«. Framför sig ser han tre långbord med vita dukar, kristallglas och stora blomsterarrangemang. På borden är förrättstallrikarna prydligt uppradade och vid dem sitter välklädda gäster som konverserar artigt. Det har hänt en del sedan han på allvar kom in i Tyresö FF 2006. Då, när han arrangerade sitt första »jippo«, låg laget i division tre och klubbens sponsorer speeddejtade i den gulbruna klubbstugan vid Bollmoravallen, i hopp om att kunna dra nytta av varandras tjänster. I dag har minglandet växt till ett väloljat affärsnätverk och laget är storfavoriter till SM-guldet.

– Välkommen! Vad kul att du kunde komma, säger Hans och skakar hand med en flämtande tunnhårig man i 50-årsåldern.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 5-2012 (25 juli 2012) och är skriven av .