Emil Hedvall om att nöta bänk

Inför årets säsong hade Gefles Mattias Hugosson vaktat målet i 198 raka matcher. Lika många gånger har det suttit en reservmålvakt i avbytarbåset. Offside frågade Emil Hedvall hur han står ut.

Du har varit avbytare på alla allsvenska arenor. Vilken bänk är bäst?

– Malmös, där har de vadderade dynor. Allt är fräscht eftersom arenan är så ny. Det är lite roligare att sitta på en så fin bänk. Allt i Malmö är av toppklass – duscharna, omklädnings­rummet…

Annons

Vilken bänk är sämst då?

– I Mjällby sitter man verkligen d­åligt, de har en riktigt tråkig bänk. Den är hård och gjord av trä, med ett pyttelitet tak över. För oss i Gefle är det också en väldigt lång bussresa ner till Blekinge, vi är nog lite negativa redan när vi sätter oss på deras bänk.

De flesta avbytarbås i Allsvenskan har två bänkrader. Vilken sitter du på?

– Oftast sitter ledarna på den främ­re raden och spelarna på den bakre. Men Hasse Berggren satt alltid på den främre och när han slutade förra året fick jag ta över hans plats. Jag vet egentligen inte vilken rad som är bäst, från den främre ser man spelet bättre, men det regnar också in mer där. Jag har i alla fall min plats nu, det känns fint.

Per »Texas« Johansson har pratat om både schlagerfestivalen och Tony Gustavssons frisyr när han har s­uttit på bänken. Vad gör du när du sitter där?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?