Emil Hedvall om att nöta bänk

Inför årets säsong hade Gefles Mattias Hugosson vaktat målet i 198 raka matcher. Lika många gånger har det suttit en reservmålvakt i avbytarbåset. Offside frågade Emil Hedvall hur han står ut.

Du har varit avbytare på alla allsvenska arenor. Vilken bänk är bäst?

– Malmös, där har de vadderade dynor. Allt är fräscht eftersom arenan är så ny. Det är lite roligare att sitta på en så fin bänk. Allt i Malmö är av toppklass – duscharna, omklädnings­rummet…

Annons

Vilken bänk är sämst då?

– I Mjällby sitter man verkligen d­åligt, de har en riktigt tråkig bänk. Den är hård och gjord av trä, med ett pyttelitet tak över. För oss i Gefle är det också en väldigt lång bussresa ner till Blekinge, vi är nog lite negativa redan när vi sätter oss på deras bänk.

De flesta avbytarbås i Allsvenskan har två bänkrader. Vilken sitter du på?

– Oftast sitter ledarna på den främ­re raden och spelarna på den bakre. Men Hasse Berggren satt alltid på den främre och när han slutade förra året fick jag ta över hans plats. Jag vet egentligen inte vilken rad som är bäst, från den främre ser man spelet bättre, men det regnar också in mer där. Jag har i alla fall min plats nu, det känns fint.

Per »Texas« Johansson har pratat om både schlagerfestivalen och Tony Gustavssons frisyr när han har s­uttit på bänken. Vad gör du när du sitter där?

Logga in eller skapa ett konto för att läsa vidare

Kom igång med din gratis provperiod!

0 kr första två månaderna. Därefter 35 kr / månad. Avsluta när du vill. Pengarna dras varannan månad.

  • Magasinet i din brevlåda
  • Alla utgåvor som PDF
  • Allt webbinnehåll
  • Avsluta när du vill
Kom igång nu!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

Har du redan konto?

Glömt lösenord?