Krister Nordin om mytbildning

Han gick till AIK-historien som den tuffe mittfältaren som aldrig backade undan i närkamperna. Offside ställde Krister Nordin mot väggen för att fråga om ryktet är rättvisande.

 När AIK-fans i dag gnäller över sitt lag refererar de ofta till avsaknaden av en Krister Nordin-typ. Vad menar de?

– Jag tror att de menar en spelare med mycket jävlar anamma. Jag hatade att förlora och var väl tillräckligt dum för att alltid tro på seger, även om vi låg under med 3–0 med tio minuter kvar. Sedan spelade jag rätt tufft också. Jag försökte hitta den magiska gränsen och spela så tufft som domaren tillät.

Annons

Du är mest varnad i AIK:s historia.

– Jo, jag lyckades väl inte alltid hitta den där gränsen. Men jag tror att fansen gillade att jag gick dit till hundra procent.

Att du 2003 spelade i kortärmat mot Örgryte trots noll grader och snöblandat regn, med förklaringen »nummer 14 tillverkas inte med långa ärmar«, bidrog antagligen också till bilden. 

– Faktum är att jag hatade att spela i långärmat, och jag resonerade alltid som så att om man börjar frysa på planen så har man antagligen sprungit för lite. Att det var lite kyligt var inget skäl att gnälla.

Du gnällde å andra sidan sällan. Minns du Champions League-kvalet mot Dnepr Mogilev 1999?


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?