»Hon hade fått en guidad tur på min skola«

Fotbollsledare gillar att avfärda kniviga frågor med att de är »hypotetiska«. Här drar ­Offside det presumtiva till sin spets. Den här gången: Caroline Seger, lagkapten i FC Rosengård och landslaget.

Du ska sommarprata 2019 och din producent föreslår att du inleder med något talande från din tid i Philadelphia. Vad fokuserar du på?

– Jag blev chockad över att man som professionell idrottare efter varje match åkte till en bar och festade tillsammans med supportrarna. Som ung och ny i truppen åkte jag med ett par gånger, men vi skulle alltid upp och träna dagen efter och det kändes väldigt märkligt. Det fungerade inte för mig och det finns inte i min värld att man som fotbollsspelare kan leva på det sättet. Men det är olika kulturer i olika länder och om man har fått det att fungera under hela sin karriär är det säkert svårt att säga emot.

Nilla Fischer kommer fram till dig och frågar om ni kan ha delad vårdnad om din diamantboll från 2009 eftersom hennes senaste har gått sönder. Vad svarar du?


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Nytt prenumerationssystem

Byt lösenord för ditt konto och läs vidare digitalt.

För dig som redan bytt lösenord.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?