»Bara för att en klubb vinner SM-guld betyder det inte att den alltid är bäst på alla punkter«

Medan lagkamraterna i MFF jagade SM-guld bar Ivo P­ekalski på helt andra känslor. Kärleken till fotbollen hade försvunnit. ­Nu berättar han varför.

Stormen Simone har kommit till Lund. Vinden river i Ivo Pekalskis hår när han kämpar sig in på en thairestaurang vid Bantorget, ett stenkast från järnvägsstationen. Det är tidigt på kvällen men personalen håller redan på att stänga. Ägaren bor i Malmö och vill hem så fort som möjligt, innan vägarna blir för farliga att åka på.

– Men ni kan köpa mat och ta med om ni vill, säger killen bakom disken. Har inte du match i kväll förresten?

Annons

– Nej, säger Ivo Pekalski. Jag har varit i Halmstad i dag.

En halvtimme senare packar han upp riset, vårrullarna och de stekta grönsakerna på köksbordet i sin trerummare. Lägenheten är sparsmakat inredd. På väggen mellan sovrummet och köket hänger en inglasad Newcastletröja, signerad av Alan Shearer och Michael Owen. Ivo fick den i present av klubben när han var där som 15-åring för att undersöka om han ville bli ungdomsproffs i England. Bredvid TV-soffan i vardagsrummet finns en hylla som domineras av två andra fotbollsminnen. Det ena är den glasboll som Ivo fick på Fotbollsgalan 2010, där han utsågs till Årets nykomling i svensk fotboll. Det andra är guldhjälmen han fick samma år efter att Malmö FF blivit svenska mästare. Ivo var avstängd i den sista matchen mot Mjällby och satt på läktaren i Malmö tillsammans med sin pappa Roman medan lagkompisarna säkrade guldet.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?