I kväll sparkar Liverpool och nykomlingen Norwich igång den nya Premier League-säsongen. Vi på Offsideredaktionen ser fram emot premiärhelgen och vill passa på att tipsa om stimulerande Premier League-läsning i arkivet. Här är fem aktuella lästips:

Get rich or die trying
Samtidigt som punden flödar i engelsk fotboll kämpar en rad anrika klubbar med ekonomisk kris och verklighetsfrånvända ägare. Offside reste runt i skuggan av miljonerna för att förstå paradoxen. Läs reportaget här!

Lättsam familjelek blir blodigt allvar
Med Premier League följer det ångest- och beroendeframkallande spelet Fantasy Premier League. Johanna Frändén beskriver hur »jävla Fantasy« har fått relationen till hennes 67-åriga mamma att se annorlunda ut. Läs texten här!

Raheem the dream
Manchester City-anfallaren Raheem Sterlings snabba förvandling från hånad slyngel till kramad opinionsbildare är ett tecken i tiden. Varför är opinionsbildande idrottare storföretagens nya våta dröm? Läs texten här!

En idiot på resa
Mycket har hänt sedan Offsides chefredaktör Anders Bengtsson hösten 2017 åkte till Liverpool för att konfrontera sina supporterdemoner, men det här personliga reportaget är fortfarande lika känslofyllt och läsvärt. Läs reportaget här!

Den ultimata moderna fotbollsvandringen
En serieklättring som bara Football Manager-fantaster drömmer om, men är Bournemouths saga så vacker som vid första anblick? Läs texten här!


Fler texter om Premier League från Offsidearkivet finns samlade HÄR!

Artikeln publicerades 9 augusti 2019 och är skriven av .

Annons