Ett år med Gais, del II: »Var fan är logiken?«

Inför säsongen 2018 valde Offside att följa Gais och Bosko Orovic under en hel säsong. I den första delen berättade vi om huvudtränarens brokiga spelarkarriär, vägen till Gais och hans första turbulenta tid i föreningen. Vi fick också vara med när Gais imponerade under försäsongen. Del två fokuserar på de första sju omgångarna av Superettan – en period som fylls av genombrott, frustration och rannsakan.

I ansatsen till bollen ändrar sig Edin Hamidovic. Han hade bestämt sig för att slå straffen i Frank Petterssons högra hörn. Men ett plötsligt infall gör att han byter hörn under den sekund som det tar för honom att starta rörelsen till det att han möter bollen med sin högerfot. Jönköpings Södras målvakt kastar sig åt höger. 2–1 till Gais. Anfallarens lagkamrater rusar mot honom. Edin springer ifrån dem. Full fart mot långsidan, en yvig maxlöpning i riktning mot Bosko Orovic med armar som fladdrar okontrollerat i luften. Tränaren är nära att välta när 75 kilo eufori hoppar upp i hans famn.

I ett par sekunder står de där, med armarna runt varandra. 16 minuter senare har Gais vunnit Superettanpremiären. Därmed får Boskos lag fortsätta leva med höga förväntningar, något som cementerades några dagar tidigare på Superettans upptaktsträff i Göteborg då Boskos tränarkollegor – med de grönsvartas kvartsfinalplats i Svenska cupen färskt i minnet – tippade Gais som tvåa i serien. Och Edin Hamidovic får fortsatta rubriker för sin form: Svenska cupen inräknad har han nu gjort fem mål på fem matcher.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades 14 maj 2018 och är skriven av .