Grupparbetet

När Allsvenskan gick in på upploppet slogs fyra tränare om att hinna först till pokalen. Offside följde en kvartett som visste att minsta misstag kunde förstöra deras chanser. Guldvapnet: att ge ansvaret till spelarna.

De skulle stanna där inne så länge som det krävdes. Det viktiga var inte att komma överens om vad som hade gått fel, utan att alla spelare fick säga sin mening. Utåt är Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson mån om att visa upp en enad front, men inom gruppen ska det råda fri debatt. Han uppmuntrar gärna spelarna att komma med kritik, även sådan som är riktad mot honom själv.

Den här morgonen, i samlingsrummet på Borås Arena, behöver de rensa luften. Dessutom måste de komma fram till en strategi inför Allsvenskans avslutning. Det har gått tolv timmar sedan förlusten i Norrköping, och med tre omgångar kvar av Allsvenskan har Häcken tagit över serieledningen. Tidningarna menar att Elfsborg drabbats av guldfrossa.

Ända sedan försäsongslägret på Säröhus i januari har Elfsborg talat om att »älska striden«. Det har varit ett motto för hela 2012. Elfsborg är känt som ett passningsskickligt lag men har de senaste åren också kritiserats för att sakna vinnarmentalitet. Ryktet säger: Elfsborg viker ner sig när det gäller, när vädret blir jävligt och planerna tungsprungna.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Nytt prenumerationssystem

Byt lösenord för ditt konto och läs vidare digitalt.

För dig som redan bytt lösenord.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?