I väntan på Adu

När Österlen FF värvade Freddy Adu trädde den österlenska fotbollen in i rampljuset som aldrig tidigare. Men hur skulle en förening styrd av en fiskhandlare, och med bilbingo, loppis och utomhusjazz som främsta intäktskällor, hantera uppmärksamheten?

När domaren blåste av matchen den där soliga dagen i oktober och speakern på Skillinge idrottsplats fattade mikrofonen för att på bred skånska utropa »VI ÄR I DIVISION EEETT!« var det lätt att förstå glädjen. Laget hade spelat ut de flesta lagen i Division 2 östra Götaland och säkrat seriesegern redan en vecka tidigare. Och nu, i sista omgången, hade de ställt reservlaget på plan och ändå utklassat IFK Hässleholm som haft allt att spela för.

När E-Types Campione 2000 och spelarnas segersång hade ljudit klart över den idylliska arenan intill havsbrynet, greppade Österlen FF:s ordförande Tom Ekström mikrofonen på innerplan för att sätta ord på känslorna: 

– Ja, vi satte den! utropade han. 2014 började det här projektet, att föra fram ett Österlenlag till division ett. Och målsättningen var just att 2020 gå upp … Och så blev det!


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 1-2021 (01 februari 2021) och är skriven av .