Vägvalet

I ena vågskålen låg drömmen om Champions League-miljonerna. I den andra: rädslan att ruinera föreningen. Det var en avgörande tid för både Helsingborgs IF och Jesper Jansson.

Redan före avspark skrålar Helsingborgs supportrar ut sin längtan på Olympias sydöstra läktare:

Annons

– Hej, hå, hej, hå – till Champions League vi gå! Da-da, da-da, da-da …

Och minuten senare:

– Vi ska ut i Europa igen! La, la-la, la, la, la, la, la, la!

Klubbdirektören Paul Myllenberg ler nervöst från sin plats på vip-läktaren. Han vägrar att ta ut något i förskott trots att HIF fick med sig 3–0 från bortamötet mot polska Śląsk Wrocław, och därmed har ett drömläge att ta sig till Europa Leagues gruppspel.

Dessutom har han kluvna känslor till Europaspelet överhuvudtaget, det har han haft ända sedan förra säsongen då HIF vann SM-guld. Å ena sidan har han sett möjligheten att satsa hårt och vinna jackpotten – spel i Champions League, vilket skulle ge över 100 miljoner i klubbkassan. Å andra sidan kan allt gå åt fanders, och då står klubben där med skulder upp över öronen precis som senast det begav sig – efter Champions League-äventyret 2000. Ett möte med styrelsen är inplanerat efter kvällens slutsignal. Då ska de enas om vilket manöverutrymme Paul och sportchefen Jesper Jansson får för att lägga de sista stenarna i truppbygget.


Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.

Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!

Som prenumerant får du:

  • Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
  • Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
  • Fri bindningstid.

Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.

Klart jag ska bli prenumerant!

Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?