»Jag hade kunnat bo på Liseberg«

Utländska spelare som lyckas i Allsvenskan ­brukar lämna den mentalt när de säljs vidare till större ligor. Samuel Eto’os anfallspartner i Turkiet är ett kraftigt undantag.

Det stormar i charterparadiset. De golfspelande pensionärerna på Antalyas många hotell noterar kanske inte turbulensen, men för invånarna som bryr sig om stadens bästa fotbollslag är det oroliga tider. Halvvägs in i december är resursstarka Antalyaspor höstens flopp i turkiska ligan. Tränaren Leonardo, VM-guldmedaljör med Brasilien 1994, har precis fått sparken efter endast tre segrar på tre månader. Prestigevärvningen Samir Nasri går skadad, liksom den schweiziske landslagsmannen Johan Djourou. Och nu, lagom till bottenmötet med Gençlerbirliği, har även Samuel Eto’o gått sönder.

Samuel Eto’o har varit tupp i hönsgården sedan han flyttade till Antalya 2015. 36 år gammal håller han inte längre samma klass som under tiden när han terroriserade La Liga-backar, men han är ändå lagets bästa målskytt med sex mål och dess självklara ledare. Vid sin senaste födelsedag tog han med sig en stor tårta till träningen och läxade upp sina medspelare när de började kasta grädde istället för att fira sin lagkapten. Ett tag såg han ut att få rampljuskonkurrens av sin gamla Barcelonakompis Ronaldinho, men när den ständigt leende brassen förklarade för turkarna att han bara ville vara med på matcherna rann övergången ut i sanden.

 


Prenumerera på Offside för 49 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? Logga in här. Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto här.

Artikeln publicerades i Offside 1-2018 (29 januari 2018) och är skriven av .