En i gänget

Målvakten i division sex-laget Löberöd har en allsvensk saga bakom sig. Men det är de mörka åren före den som gör att Fredrik Jensen aldrig vill sluta spela fotboll.

I slutet av säsongen 2005 såg den dubble allsvenske skyttekungen Mats Lilienberg en match med division sex-laget Löberöds IF. Själv spelade Lilienberg i fyran med Höörs IS, där han varvat ner på karriärålderns höst. Nu fastnade blicken på en 20-åring som med ett kantigt löpsteg jagade efter bollar i Löberöds anfall. Lilienberg fick höra att killen i princip inte spelat någon fotboll mellan 14 och 18 års ålder. Han brydde sig inte så mycket om det. Och vad spelade det för roll hur steget såg ut när backarna ändå inte hann med? Dessutom gjorde löberödaren mål.

När Mats Lilienberg föreslog för Höörs klubbledning att de borde värva Fredrik Jensen, som spelaren hette, tyckte ingen att det var en bra idé. Höör siktade mot trean, skulle de leta förstärkningar i gärdsgården då? Det sades att Fredrik Jensen inte ens kunde göra tio på foten.

Lilienberg stod på sig. Och när en division fyra-spelare med sex landskamper, Bundesligameriter och 78 allsvenska mål står på sig betyder det något. En förvånad Fredrik Jensen fick komma till Höör och försöka.  


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 2-2021 (29 mars 2021) och är skriven av .