Fallstudien

Offside for till Åtvidaberg för att ställa frågan som inget allsvenskt lag vill få svar på: Vad händer egentligen när man åker ur?

Alla som har besökt Kopparvallen de senaste åren har sannolikt lagt märke till en man som jäktar fram och tillbaka mellan läktarna och kansliet med en cigarett  i mungipan. Formellt är Almer Ljutika bara ansvarig för Åtvidabergs FF:s webb-TV-sändningar, men på matchdagar är det han som brygger kaffe, fixar växelpengar till biljettförsäljarna, förbereder tifon, välkomnar sponsorer och kånkar ut supporterföreningen Kopparslagarnas puka på läktaren. I halvtid händer det till och med att Almer springer ner till omklädningsrummet för att hjälpa tränaren Roar Hansen med matchanalysen.

En solig eftermiddag i september hjälper han tre gratisarbetande kvinnor  i 70-årsåldern att duka upp rostbiff, blåmögelostar och potatissallad åt klubbens sponsorer innan han joggar ner till biljettkiosken vid Kopparvallens östra entré. Där trycker han igång en tegelstenstjock laptop. Två timmar återstår till avspark i Åtvidabergs möte med Kalmar FF och Almer Ljutika behöver ansluta datorn till en kortterminal så att biljettförsäljningen kan komma igång.

– Jag får fan damp! De här datorerna tar ju 40 minuter att starta.


Prenumerera på Offside för 39 kronor per månad!

Läsning på sajten och tidning i brevlådan. Avsluta när du vill.

Beställ här

Har du redan ett konto? här! Fakturaprenumerant? Aktivera ditt konto

Artikeln publicerades i Offside 6-2015 (02 december 2015) och är skriven av .