Fallstudien

Offside for till Åtvidaberg för att ställa frågan som inget allsvenskt lag vill få svar på: Vad händer egentligen när man åker ur?

Alla som har besökt Kopparvallen de senaste åren har sannolikt lagt märke till en man som jäktar fram och tillbaka mellan läktarna och kansliet med en cigarett  i mungipan. Formellt är Almer Ljutika bara ansvarig för Åtvidabergs FF:s webb-TV-sändningar, men på matchdagar är det han som brygger kaffe, fixar växelpengar till biljettförsäljarna, förbereder tifon, välkomnar sponsorer och kånkar ut supporterföreningen Kopparslagarnas puka på läktaren. I halvtid händer det till och med att Almer springer ner till omklädningsrummet för att hjälpa tränaren Roar Hansen med matchanalysen.

En solig eftermiddag i september hjälper han tre gratisarbetande kvinnor  i 70-årsåldern att duka upp rostbiff, blåmögelostar och potatissallad åt klubbens sponsorer innan han joggar ner till biljettkiosken vid Kopparvallens östra entré. Där trycker han igång en tegelstenstjock laptop. Två timmar återstår till avspark i Åtvidabergs möte med Kalmar FF och Almer Ljutika behöver ansluta datorn till en kortterminal så att biljettförsäljningen kan komma igång.

– Jag får fan damp! De här datorerna tar ju 40 minuter att starta.


Prova Offside i två månader för 20 kronor!

Därefter 39 kronor/månad. Avsluta när du vill.

Beställ här

För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.

Glömt lösenord?


Fakturaprenumerant?

Klicka här för att aktivera ditt konto